Nieuws - 24 november 2016

Snel oud

Van blowen word je snel oud, ontdekten wetenschappers van de University of Western Australia. Langdurig cannabisgebruik tast de aderen aan, wat leidt tot een versnelde veroudering. Die versnelling kan oplopen tot meer dan 10 procent. Een verstokte blower van 30 is dus biologisch 33. Maar die versnelde aftakeling betekent niet dat je op je 60ste met pensioen mag.

Cadeau (1)

Vrouwen kennen hun partner minder goed dan ze denken. Eén op de drie mannen krijgt van de partner een verjaardagscadeau dat de plank volledig misslaat. De vrouwen krijgen dat echter zelden te horen: in 60 procent van de gevallen verbijt de man de teleurstelling. Toegegeven, de bron is ietwat verdacht: een enquête van gereedschappenfabrikant Black+Decker.

Cadeau (2)

Toch benieuwd naar wat de man echt wil hebben? Een greep: een ritje in een Ferrari, een barbecue, whisky, kaartjes voor een concert en – vooruit – een boormachine. En wat absoluut níet: vieze aftershave, sokken, een pannenset en kaartjes voor een musical. Toch handig om te weten, zo vlak voor de feestdagen. En nou maar hopen dat Sinterklaas en de Kerstman Resource lezen.

Geheugen

Onderzoekers van Northwestern University onderzochten de hersens van een aantal overleden 90-jarigen met uitzonderlijke geheugens. Tot hun verrassing bleken die hersens pathologisch gezien dement. De zoektocht is nu begonnen naar hoe dat kan. Met een mogelijk uitzicht op een kuur voor de verwoestende gevolgen van dementie.