Nieuws - 2 november 2006

Smullen

Een of andere trendwatcher heeft onlangs voorspeld dat over een niet al te lange tijd twee soorten mensen de aarde zullen bevolken. Het zijn de intelligente lange slanke mensen en de domme dikke mensen. Nou moeten we trendwatchers scherp in de gaten houden en natuurlijk altijd met een korreltje zout nemen, maar deze voorspelling heeft wel wat.
Toch klopt zijn toekomstbeeld niet helemaal. Uit de psychologie en de psychiatrie weten we dat bij veel verdriet en leed het eten van zoetigheid en andere lekkernijen schrikbarende vormen kan aannemen. De dikke mens is een verdrietig mens.
Om dat verdriet te aanschouwen hoef je in Food Valley niet ver te reizen. Het broodtrommeltje wordt alleen nog door zonderlingen gebruikt. De kantines worden door de cateraar voor de bevrediging van onze zielenpoten voorzien van de vetste happen. De patatten met klodders mayonaise gaan er tussen de middag bij medewerkers en studenten in als koek. Grazende bestuurders zijn op de Costerweg geen onbekend fenomeen meer. De vele verjaardagen worden met vlaaien uitbundig gevierd.
Het is daarom duidelijk dat ons universitaire leed groot is. Daarvoor is een onderzoek naar de tevredenheid van het personeel niet nodig. En daarom is het noodzakelijk dat de voorspelling van onze trendwatcher wordt bijgesteld.
In de nabije toekomst zal naast de slanke slimme mensen en de domme dikke mensen nog een derde soort aan de mensheid worden toegevoegd. Deze nieuwe soort is de slimme dikke mens. Deze menssoort ontwikkelt zich stilaan op deze universiteit en daarmee staat Wageningen UR eindelijk als voorloper internationaal op de kaart.