Nieuws - 21 juni 2001

Smekkies-In-Alle-Smaken

Smekkies-In-Alle-Smaken

Mars komt met spruitjessnoep, meldde het ANP. De chocoreus ging het snoepgoed uit de Harry Potter-boeken namaken. De snoepjes die telkens weer anders smaakten - Smekkies-In-Alle-Smaken, in de Potterboeken - zouden dit najaar, als de eerste Potterfilm in de bioscopen draait, in de winkels moeten liggen. In de Potterboeken smaken de Smekkies soms naar kaneel, drop of spekkies, maar soms ook naar uitgesproken smerige dingen. Zoals braaksel.

Mars wilde echter niet verder gaan dan 'spruitjes' of 'spinazie', aldus het ANP. Navraag bij Mars leert dat er sprake is van een misverstand. "We zeiden dat bij wijze van voorbeeld, om duidelijk te maken wat Smekkies zijn." Toch is het een uitstekend idee. Het vermommen van degelijke maar saaie artikelen als bijdetijdse producten. Ik persoonlijk zou bijvoorbeeld ge?nteresseerd zijn in een whisky, die eigenlijk bestaat uit slappe thee. Als ik dan in

het gezelschap van mijn zuiplappende collega's een dranklokaal bezoek, kan ik verbergen wat voor zacht ei ik eigenlijk ben. En vergis ik mij, of zou er in de agroketen belangstelling bestaan voor een Gucciklomp? Bestaat van buiten uit geaccepteerd decadent leder. Maar van binnen uit eerlijk hout. | W.K.