Nieuws - 10 januari 2008

Slijmen

1712_nieuws.jpg
Niets kan ook gewoon hetzelfde blijven. Was ik net een beetje gewend aan 2007, is het alweer 2008. Toevallig was ik behoorlijk gehecht aan het afgelopen jaar, maar in je eentje een jaarwisseling negeren heeft niet zoveel zin. Langzaam schuiven mijn 2007-herinningen naar de achtergrond. Het zweet in mijn handen tijdens mijn afstuderen op de middelbare bosbouwschool. De zes-uur-in-de-ochtenddauw en brandstof die ik opsnoof toen ik en mijn studiegenoten met ronkende motorzagen langs de felgekleurde tentjes van eerstejaars liep. Langzaam vervagen mijn herinneren. In 2008 kan ik weer helemaal opnieuw beginnen. Nou, de beste wensen.
Dan ook nog van die vreselijke goede voornemens. Oh, was ik maar ooit begonnen met roken, dan had ik tenminste iets concreets. Bovendien kon ik dan nog eens echt geld gaan besparen. Nee, ik denk dat ik dit jaar mijn slijmeigenschappen af moet gaan bouwen.
Nu is dat ook wel nodig ook; in 2007 probeerde ik echt iedereen te vriend te houden. Ik maakte dubbele afspraken die ik al rennend en hijgend wonderwel overleefde. Ik verhulde mijn kritiek met complimentjes en trakteerde vaak op hete koffie al dan niet met suiker en melk. Probleem van mijn geslijm is dat anderen ook aardig tegen mij deden, waardoor ik me nooit eens lekker op iemand kon afreageren. Ook kreeg ik regelmatig koffie aangeboden en ik kan je vertellen; te veel koffie geeft een heel vreemd en bibberend gevoel.
Maar in 2008 wordt het anders: ik doe nooit meer soft. Misschien maakt me dat ook wel populairder bij de meisjes. Tot nu toe ben ik een tamelijk hopeloos geval. Alleen op zestigplussers maak ik nog een beetje indruk, ‘zo’n vriendelijke jongeman’. Blijkbaar hebben ouderen meer met slijm dan jongeren.
Nederland opgelet, in 2008 f*ckt niemand meer met mij. Iedereen die met mij samenwerkt gaat het zwaar krijgen. Wens me ook maar geen gelukkig 2008, want dat maak ik zelf wel uit. En misschien heb ik dan in 2009 wel weer wat meer menselijke goede voornemens.