Organisatie - 11 januari 2016

Slachtoffer familiedrama Zandhuizen was promovendus

tekst:
Koen Guiking

De dood van Marja Teekens, die dit weekend thuis door haar man om het leven werd gebracht, is hard aangekomen bij haar collega’s in Wageningen.

Marja Teekens

Teekens was promovendus bij de leerstoelgroep Biobased Chemistry and Technology. Dat deed ze, één dag in de week, naast haar baan als lector Hippische bedrijfskunde bij de Christelijke Agrarische Hogeschool in Dronten.

‘Ik kreeg gisteren een mailtje uit Dronten’, vertelt haar begeleider Johan Sanders. ‘Dat sloeg in als een bom.’ Pas na de e-mail las Sanders op verscheidene websites over het familiedrama in Zandhuizen. Dit verschrikkelijke nieuws ging over zijn aio. Teekens was door haar man gedood. Hij had daarna zelfmoord gepleegd. Ze laten twee jonge kinderen na.

Sanders beschrijft Marja Teekens als een hele vriendelijke, intelligent en ambitieuze vrouw, die makkelijk was in de omgang en heel hard werkte. Van haar man weten collega’s alleen dat hij ziek thuis zat.

Teekens onderzocht waarom bioraffinage nog niet goed van de grond kwam. Daarvoor hield ze onder meer interviews met producenten van biomassa en chemiebedrijven.