Nieuws - 3 december 2009

Sinternationaal

Sinterklaas was thinking
How to write a perfect English rhyme
But his time was rapidly shrinking
And he wanted it to be sublime.
Zwarte Piet quickly called his mom,
And she recommended www.rhymezone.com

Sranana
De Hogeschool van Amsterdam zocht vijftien studenten die Srananist wilden worden. Dat lukte niet, en daarom gaat de minor Srananistiek niet door. Erg jammer, vinden de initiatiefnemers. Volgend jaar proberen ze het opnieuw. De naam gaat in elk geval niet veranderen, want die is 'vreemd genoeg om nieuwsgierig naar te worden'. Wist ú dat Sranantongo de taal van Suriname is?
Sterretje
Wéér zo'n uniek verkoopargument om in Wageningen te gaan studeren. Wageningen is de eerste universiteit in de wereld met een ster. Dat zegt Addie Roelofsen, uitbater van Hotel De Wereld. Zijn restaurant O Mundo, gepacht van de universiteit, kreeg vorige week een Michelinster. Volledig terecht vindt Resource.
Grunbergs gage
Hoeveel verdiende gastschrijver Arnon Grunberg eigenlijk in Wageningen? Die vraag dringt zich op nu hij zich in Vrij Nederland beklaagt over zijn beloning in Leiden: slechts vijftienhonderd euro. Opdrachtgever KLV houdt zich discreet op de vlakte. Maar het hele 'project Grunberg' kostte 40 duizend euro. En dat voor tien studenten.
Een 'bitje' zwaar
Há, de wetenschapsquiz komt er weer aan. Altijd goed voor discussies aan de eettafel. De VPRO heeft de vragen al op de site staan. Een voorbeeld. Wordt een usb-stick zwaarder als je er bestanden op zet? Een makkie, deze geven we weg. Het hangt ervan af hoe zwaar je bestand is.
'Viagra' voor vrouwen
Goed nieuws: medicijnengigant Boehringer Ingelheim ontwikkelt een pil (flibanserin) voor vrouwen met (te?) weinig zin in seks. Met pil krikken deze vrouwen het aantal keren op van 2,8 per maand naar 4,5 keer. Zo blijkt uit onderzoek. De pil is nog niet te koop. Nog beter nieuws: bij vrouwen met een neppil steeg de frequentie naar 3,7.