Nieuws - 27 juni 2013

Shocking

Moeite met rekenen en wiskunde? Een beetje stroom helpt, blijkt uit onderzoek van Oxford. Een milliampère, een fractie van het voltage van een AA-batterij, is - mits juist toegepast - al voldoende. Proefpersonen doen rekenwerk 2 tot 5 keer sneller. Na een half jaar zijn ze nog 30 procent sneller. Wauw! Reken maar uit wat een hele batterij doet!

26-ultra-batterij.jpg
Doorhalen
Een nachtje doorhalen doet rare dingen met mannen. Slaaptekort tast het beoordelingsvermogen aan, wat leidt tot risicovol en immoreel gedrag. Dat blijkt uit Amerikaans psychologisch onderzoek naar slaaptekort. Mannen met slaaptekort denken vaker dat vrouwen seks willen dan mannen die uitgeslapen zijn. Kun je nagaan wat slaaptekort en drank samen doen.

Bijenspermabank
'Als je een klein beetje op de buik van een volwassen mannetjesbij drukt, duw je zijn sperma eruit zodat je het kunt opvangen in een mini buisje.' Op deze manier wil een Amerikaanse wetenschapper sperma van de sterkste Europese bijen verzamelen. Die wil ze kruisen met de sterkste koninginnen uit Amerika.
Langste erectie
Een 44-jarige Amerikaanse vrachtwagenchauffeur heeft acht maanden een erectie gehad. Dat kwam door een mislukte operatie. De arme man kon niet meer normaal dansen en motorrijden. Iets oprapen van de grond kon ook niet. Zijn familie wilde liever niet dat hij op bezoek kwam. De man heeft het Guinness Book of Records (nog) niet gehaald. Volgens dat boek is de langste erectie ruim 34 centimeter.