Student - 22 december 2011

Serious Request in Velp al groot succes

Op Van Hall Larenstein in Velp is de sponsoractie voor Serious Request in volle gang. Er is al meer dan 1700 euro opgehaald voor het goede doel.

Docent Dick Timmerman tijdens zijn dj-moment
Het ‘aquarium' in de aula van de hogeschool is omgebouwd tot Glazen Huis (live verbinding) en tot vanavond 8 uur worden daar door docenten en stafmedewerkers van de hogeschool tegen betaling verzoeknummers gedraaid.

‘De sfeer zit er al goed in,' vertelt Judith Pierik, een van de initiatiefnemers van de sponsoractie. ‘Er zijn gewoon nog lessen, maar je merkt dat tijdens de pauzes de aula volstroomt met docenten en studenten. De muziek trekt echt mensen aan. Ook nu staat er een aardige groep mensen te kijken.'

Vanmiddag vindt er nog een veiling plaats. Er kan geboden worden op plantengidsen, hertengeweien en cupcakes, maar ook op ‘diensten'. Pierik: ‘Je kan bijvoorbeeld bieden op een dagje hulp in de tuin door de tuinmannen van Larenstein of op een goede schoonmaakbeurt voor je studentenhuis door de schoonmakers. Ook kunnen de verschillende afdelingen bieden op de directie; dan gaat Ellen Marks bijvoorbeeld een uurtje meehelpen achter de receptiebalie.'

Mooie traditie
In Velp is er een videoverbinding met de andere VHL-locaties in Wageningen en Leeuwarden. ‘In Leeuwarden is studentenvereniging Osiris ook erg druk met allerlei activiteiten en collectes. Het is mooi om te zien hoe enthousiast iedereen is. Sommige docenten hebben al vakantie, maar komen speciaal vandaag een dagje terug om een nummer aan te vragen. Dit zou wel eens het begin kunnen zijn van een mooie traditie,' aldus Pierik.

Het Glazen Huis Velp hoopte met de actie 1500 euro op te halen voor het goede doel, maar de verwachtingen zijn inmiddels naar boven bijgesteld. ‘Ik denk dat we de 2500 euro wel gaan redden.' De opbrengst wordt vanavond nog naar het ‘echte' Glazen Huis in Leiden gebracht.

De veiling