Organisatie - 7 juni 2010

Schroeiend dak bij Friese hogeschool

Vrijdagochtend dreigde de beplanting op het dak van VHL in Leeuwarden in brand te vliegen.

Een brandlucht in de milieuhallen van Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden zorgde vrijdagochtend voor geschrokken conciƫrges. Rond kwart over acht kwam er een vreemde lucht via de luchtroosters naar binnen. Johan Sijtsma, conciƫrge op het Van Hall: "Wij kwamen erachter dat de heideachtige beplanting op het dak, dat geplaatst was voor de natuurlijke uitstraling en voor isolatie, was gaan schroeien. De precieze oorzaak hiervan is niet duidelijk". De brandweer heeft een gat van anderhalve vierkante meter in het dak gezaagd en heeft het smeulende materiaal verwijderd. Na een kleine anderhalf uur blussen was het brandgevaar geweken.