Student - 7 juli 2011

Schoonmaker moet weg bij Dijkgraaf

De schoonmaker van Dijkgraaf is niet langer welkom in de studentenflats van Idealis. Volgens bewoners van Dijkgraaf is de man, die in dienst is van een schoonmaakbedrijf, van zijn taken ontheven onder meer vanwege de rol die hij speelde bij het mislukken van de huisvuilproef vorige maand. Idealis wil niet op de kwestie reageren.

Van april tot eind juni werd studenten op vijf complexen van Idealis gevraagd om zelf hun afval naar de container te brengen, in ruil voor een korting op de servicekosten. Op Dijkgraaf werd de proef voortijdig beëindigd, omdat studenten hun huisvuil van het balkon af gooiden. Volgens bewoners was dat deels uit loyaliteit met de schoonmaker. Die zou gezegd hebben dat hij gekort werd op zijn uren bij Dijkgraaf als hij het huisvuil niet langer kon ophalen.
Arbeidsconflict
Volgens de bewoners van Dijkgraaf had Idealis meer klachten over de man. Hij zou onder meer roken tijdens het werk en onder werktijd flatkroeg Bunker schoonmaken voor het  Bunkerbestuur. Zijn betrokkenheid bij het mislukken van het experiment was voor Idealis de druppel, zo wordt gezegd.

Schoonmaakbedrijf SMB Willems, verantwoordelijk voor de schoonmaak in de flats van Idealis, wil niet op de kwestie ingaan en spreekt van een 'arbeidsconflict'.
Inmiddels is de proef in alle flats beëindigd. Het is Idealis nog onvoldoende duidelijk of bewoners bereid zijn om het afval zelf weg te brengen. Na de zomer gaat de studentenhuisvester dat verder onderzoeken, mogelijk met een enquête onder bewoners.