Nieuws - 16 december 2014

Savelkoul en Forlenza genomineerd voor Teacher of the Year

tekst:
Linda van der Nat

De eerste genomineerden voor de Teacher of the Year Award zijn bekend. Maar liefst twee docenten van dezelfde leerstoelgroep zijn in de race om beste docent van het jaar 2015 te worden: Huub Savelkoul en Maria Forlenza, beiden werkzaam bij Immunologie en celbiologie.

Savelkouls naam prijkt voor de zevende keer op de shortlist. Vorig jaar won hij de Teacher of the Year Award. Voor Forlenza is het de eerste keer, al stond ze al wel eerder op de longlist.

Savelkoul is vereerd met de nominatie. ‘Ik zou het geweldig vinden deze prijs nogmaals te winnen. De interactie met de studenten is voor mij het hoogtepunt van het geven van onderwijs.’ De hoogleraar, bekend van zijn colleges waarbij hij als een antilichaam door de zaal rent, zou de prijs gebruiken om aandacht te vragen voor het verbeteren van docenten, iets waar hij zich al langer voor inzet.

Voor Forlenza kwam de nominatie als een verrassing. ‘Ik ben nog relatief jong, 36 jaar. Dat ik nu genomineerd ben is voor mij de bevestiging dat ik met mijn stijl van onderwijs geven op de goede weg zit.’ Forlenza denkt dat studenten haar waarderen om haar enthousiasme en haar directe en eerlijke houding. ‘Ik maak hen goed duidelijk wat ik van hen verwacht. Tegelijkertijd vind ik een informele sfeer belangrijk, zeker tegen het einde van een vak bij de practica.’

De nominatie van Forlenza heeft een gouden randje voor Savelkoul. Hij was de coach van de jonge docente. ‘Dat zij genomineerd is, daar ben ik bijzonder trots op’, aldus Savelkoul. ‘Het toont aan dat mijn visie op het geven van goed en aanspreekbaar onderwijs overgedragen kan worden.’

Resource en Daniëlle Grashuis van het Wageningen Universiteits Fonds gingen bij Savelkoul en Forlenza langs om hen te verrassen met het nieuws van de nominatie.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan