Student - 10 november 2010

Sanne van Paassen baalt van zilver

‘Ik had gevoel dat ik het af kon maken’, vertelt veldrijdster Sanne van Paassen. Door een schakelfout ging de Europese titel aan haar neus voorbij.

Sanne van Paassen (midden)
In de laatste ronde lag Van Paassen samen met de Nederlandse kampioen Daphny van den Brand op kop. Maar halverwege, bij een lange trap, ging het mis. ‘We gingen al sprintend richting de trap. Alleen vergat ik toen in alle hectiek om terug te schakelen voor ik afstapte. Toen ik bovenaan weer op moest stappen kwam ik moeilijk weg.' Haar concurrente profiteerde direct en Van Paassen kreeg haar niet meer te pakken. ‘Ik baal verschrikkelijk', zegt Van Paassen, die dus genoegen moest nemen met zilver.
Wereldbeker
Als ze de EK-titel had gepakt, was dat niet uit de lucht komen vallen. De masterstudente Management Economics and Consumer Studies boekte in de eerste wedstrijden van het seizoen al drie overwinningen, en eindigde op één vierde plek na steeds op het podium. Verder leidt Van Paassen ook de klassementen van de wereldbeker en de Gazet van Antwerpen.
Eigen team
‘Ik heb weer een stap gemaakt, denk ik', reageert Van Paassen. Dat komt mede doordat ze deze zomer een eigen team opzette. ‘Ik heb mensen om me heen waar ik graag mee samenwerk, en goed materiaal. Die goede begeleiding is heel belangrijk.'
WK
Het Europees Kampioenschap Veldrijden werd zondag 7 november in Frankfurt am Main verreden. Van Paassen zet nu haar zinnen op de wereldkampioenschappen, die eind januari 2011 worden verreden.