Nieuws - 19 augustus 2018

Samen bidden voor een fijne studententijd

tekst:
Stijn van Gils

Meer dan 200 aanwezigen trokken zondagochtend naar universiteitsgebouw Orion, dat tijdelijk dienst deed als een kerk.

Een frisse wind raast over de campus. De vlaggenmast bij Orion tikt ervan. Verder is het akelig stil. Niemand bij de de feesttent, vrijwel niemand bij de fietsenstalling. Aan het verlaten ogende Orion hangt een klein briefje met daarop ‘Entrance church service via The Spot’.

The Spot, de feestzaal annex kroeg van Orion, zit afgeladen vol. De Christelijke kerken organiseren hier vandaag een gezamenlijke mis voor alle aankomende studenten die meedoen aan de vijftigste Annual Introduction Days. De preken, in het Engels, gaan over samenhorigheid en het bieden van een thuis aan alle studenten, zeker ook die uit het buitenland. Tussendoor wordt gebeden: voor de slachtoffers van de aardbeving op Lombok, voor andere studenten, voor een fijne studententijd, voor een kamer. Het geheel wordt afgewisseld met liederen, gezongen door studentenkoor WSKOV.

Familie
‘Ik vond het erg mooi’, zegt Ajayi Babatunde Michael na afloop. Sinds afgelopen woensdag is de aankomende masterstudent Plantenwetenschappen uit Nigeria in Wageningen. ‘A dream came true’, vertelt hij, maar soms voelt het ook wel eenzaam op zo’n nieuwe plek. ‘Nu heb ik het gevoel dat ik hier familie heb.’ Ook Josje Schuttinga, die Internationale Ontwikkelingsstudies gaat studeren, is onder de indruk van de mis. ‘Ik denk dat de belangrijkste boodschap is dat we ‘inclusive’ moeten zijn.’

Iets verderop staat aankomend student Chris Aalberts bij de infostand van de christelijke studentenvereniging Ichthus. ‘Ik vond het wel vroeg’, vertelt hij. ‘Ik kwam rond drie uur terug van het zwembadfeest.’ Chris overweegt zich aan te sluiten bij de club, maar twijfelt. ‘Het ziet er hier rustig uit en ik ben zelf nogal wild.’ Misschien past de, eveneens christelijke, vereniging Navigators toch beter bij hem, vertelt hij.