Student - 26 februari 2014

Sailing flag in campus pond

tekst:
Nicolette Meerstadt

The orange flag in the Orion pond last week was a stunt by the Aqua sailing club. The club committee did this to raise the club’s profile and win back its anniversary book.

The anniversary book was spirited away last May during the club’s anniversary celebrations, says secretary Vincent Blaas. A former member is probably behind its disappearance. ‘We got an email from someone calling themselves the keeper of the anniversary book, who told us to think up a stunt that would raise the profile of our sailing club in Wageningen. Only then would we get our book back.’

So last Sunday, around midnight, Blaas and two other committee members set off for the campus. ‘We jumped into the ice-cold water to raise our mast.’ Two days later, the club received an email from the university. ‘We had one day in which to remove the flag, or else we’d be held liable for the costs,’ explains Blaas. The university’s email also included a request: if Aqua ever wants to carry out a similar stunt another time, it has to get permission first. ‘But that sort of goes against the whole idea of a stunt,’ says Blaas. There is still no sign of the book.

Reacties 2

• Knalstunt!

Ben bang dat dat oud-lid na het nieuws over deze daverende stunt vernomen te hebben, het boek in de open haard heeft gemikt.

• Aqualid

Vertel daar eens wat meer over

• Sarcastabal

Omdat dit natuurlijk een extreem suffe actie is en niet bepaald een 'stunt'.

• Jp

Beetje tragisch, een universiteit die ludieke studenten stunts niet kan waarderen. Immers, er is niks vernield getuigd toch wat van weinig inlevings vermogen vanuit de uni zelf..

• JR

De universiteit vraagt na 2 dagen of de vlag weer weg kan. Ze geven geen boete of klacht. Vragen aan Aqua om de vlag weer zelf weg te halen lijkt me toch ook niet zo vreemd. Ik zie geen gebrek aan inlevingsvermogen, maar een nette opstelling.