Student - 11 juni 2009

SUCCESVOL WEEKEND VOOR SPORTEND WAGENINGEN

Het was sportief gezien een goed weekend voor de Wageningse studenten, met successen op de Bosbaan, in Groningen bij het GNSK, en in een Purmerendse boksring.

nieuws_3367.jpg
Roeier Jolmer van der Sluis van Argo werd met Pinksteren in een bondsvier uitgezonden naar de eerste wereldbekerwedstrijd en roeide afgelopen weekend met een lichte acht naar een NK-titel. Met de vier werd hij tweede. Clubgenoot Peter Vos laat na zijn carrière als boordroeier in de Holland Acht zien dat hij ook als skuller uit de voeten kan. In de skiff, in de dubbel twee en dubbel vier werd hij tweede op het NK op de Bosbaan in Amstelveen. Ook Lenny de Jaeger is terug als wedstrijdroeier. Met Jochem van der Hout en stuurvrouw Ilse Voskamp haalde hij een tweede plaats in de twee met stuur.
Bij het Groot Nederlands Studentenkampioenschap (GNSK) behaalde de Wageningse afvaardiging van 130 sporters een vierde plek. Dat werd gevierd als een overwinning. ‘We zijn maar een kleine stad’, reageert chef d’equipe Joep van der Zanden. ‘Vorig jaar waren we tiende, en afgelopen decennium zijn we slechts een keer zo hoog als dit jaar geëindigd.’ De tafeltennissers wonnen hun onderdeel, het atletiekteam haalde in een combinatieteam met Eindhoven zilver, en het badmintonteam werd derde. Ook de heren voetballers en dames volleyballers stonden hun mannetje. Ze werden beide vierde, in sporten met traditioneel een hoog niveau. Het GNSK werd gewonnen door thuisspeler Groningen.
Bokstrainer Frank van Geesink maakt zich deze week met twee pupillen op voor het NSK Boksen. Zaterdag 6 juni plaatsten Jos Stofberg, student Forest and Nature Conservation en Marieke Buffing, student Biotechnology, zich in Purmerend overtuigend voor de finale van het kampioenschap. Het is voor het eerst dat twee Wageningse studenten kans maken op een titel. Info en kaarten voor het NSK, zaterdagmiddag 13 juni in Rotterdam, via email('nskboksen','gmail.com'); .