Nieuws - 7 februari 2014

STW 'krijgt' Computechnion

tekst:
Roelof Kleis

STW Nederland gaat mogelijk 80-100 tijdelijke studentenwoningen maken in het Computechnion op De Dreijen. Maar het plan gaat alleen door als de ruimte niet nodig is voor onderwijs.

Dat zegt Eise Ebbelink, hoofd vastgoed van het Facilitair Bedrijf. Nu huist de ICT-afdeling van Wageningen UR nog in het Computechnion. Deze verkast naar campus De Born en trekt in bij de rest van het FB in de oude vleugel van Actio.

STW (Stichting Tijdelijk Wonen) is de uitbater van de tijdelijke studentenhuisvesting in het oude bestuursgebouw op Duivendaal. Bij de opening van dit complex in augustus vorig jaar liet STW al weten meer activiteiten in Wageningen te willen ontplooien. Volgens Ebbelink waren er meerdere gegadigden voor het Computechnion, maar kwam STW met het beste plan.

Maar of het dus ook uitgevoerd wordt, is nog onduidelijk. Ebbelink: ’We hebben het nog niet gegund, omdat eerst het onderzoek moet worden afgerond naar de ontwikkeling van de groei van het aantal studenten. Medio dit jaar verwacht ik dat daar duidelijkheid in komt.’

Woordvoerder Pim Koot van STW zegt dat het gebouw op zijn vroegst begin november vrijkomt. De ‘huisaannemer’ Plegt-Vos uit Oldenzaal moet dan de boel nog verbouwen. Niet eerder dan begin volgende jaar kunnen er dan studenten in.