Student - 13 november 2008

STUDEREN ALS GOD OP BALI

‘Het eiland van de goden’ wordt Bali door touroperators genoemd. Bij Van Hall Larenstein in Velp kunnen derdejaarsstudenten van groene opleidingen er nu zes maanden studeren.

nieuws_2631.jpg
Voor de minor Internationaal ondernemerschap kunnen de studenten zich op het Indonesische eiland samen met studenten Toerisme van hogeschool Inholland buigen over de ontwikkeling van mogelijkheden voor duurzaam toerisme op verschillende locaties. Zo zijn er plannen voor het aanleggen van een biologische tuin, voor de duurzame inrichting van een buitenruimte en voor het ontwikkelen van mogelijkheden voor duurzame vormen van toerisme rondom een dam bij het dorp Belimbing Sari, licht opleidingsdirecteur Tuin- en landschapsinrichting Hans van Haeren toe. ‘Van de studenten die de minor willen volgen, vragen we dan ook ontwerpvaardigheden en creatieve inbreng.’
De hogescholen werken samen met de Balinese universiteit Dhyana Pura en het ISSI, een instituut voor internationaal duurzaam ondernemen. De minor is bedoeld voor studenten van alle groene opleidingen van Van Hall Larenstein in Velp. Van Haeren: ‘Afhankelijk van de mogelijke projecten willen we de minor volgend jaar uitbreiden naar de opleidingen in Leeuwarden en Wageningen.’
In Velp zijn er tot nu toe nog maar enkele belangstellenden. Studenten zijn bang om studievertraging op te lopen, denkt Van Haeren, omdat de minor in het tweede semester valt in plaats van in het eerste.
Het is overigens geen minor voor watjes. ‘Je moet niet bang zijn voor een kakkerlak’, lacht Van Haeren. De andere gevraagde competenties zijn onverstoorbaarheid, doorzettingsvermogen en eigen initiatief.