Nieuws - 18 juni 2009

STOFBERG VEROVERT BOKSTITEL

Boksers van De Grondleggers uit Wageningen hebben weer een kampioen in hun midden. Jos Stofberg werd zaterdag in Rotterdam Nederlandse studentenkampioen bij de middengewichten.

nieuws_3401.jpg
Het voelde goed toen zijn arm aan het eind van de partij in de lucht ging, vertelt Jos. ‘Ik heb er ook hard voor getraind.’ De student Forest and Nature Conservation won zijn partij op punten, met 18 tegen 13. Jos belandde regelmatig in de touwen door zijn maaiende tegenstander, maar was technisch beter en hield zijn opponent met zijn lange armen goed op afstand.
De tweede Wageningse troef, Marieke Buffing, was na twintig seconden uitgeschakeld. Mariekes arm ketste onverwacht op het hoofd van haar tegenstander omhoog waardoor haar arm uit de kom vloog. ‘Het deed ontzettend veel pijn’, zegt Marieke. ‘Maar het vervelendst was eigenlijk dat ik vol energie zat, maar niet kon bewegen.’ In de ring werd de arm weer op zijn plek gezet, waarbij een ijzige schreeuw klonk.
Omdat de partij in de eerste ronde werd stopgezet, krijgt Marieke binnen twee maanden een herkansing. Maar daar wil ze eigenlijk nog even niet aan denken. ‘Mijn schouder doet nog verrot veel zeer. Ik wil eerst fatsoenlijk herstellen.’