Nieuws - 4 december 2008

STILSTAAN DOOR HARDE KNIP

Met een kartonnen schaar ‘knipt’ Dani, masterstudent Plantenwetenschappen, dinsdag 2 december bij Forum het hoofd af van haar buurvrouw Hanneke, masterstudent Biologische landbouw. Uit zorg over de ‘harde knip’ tussen de bachelor en masterfase, ondersteunen ze de protestactie van studentenfractie PSF en vakbond WSO.

Door het hele land organiseerden studenten dinsdag ludieke acties om te protesteren tegen het voorstel van onderwijsminster Plasterk om studenten pas toe te laten tot een master als ze hun bachelor hebben afgerond. Bij de ingang van Forum stonden studenten een minuut lang stil en hielden kartonnen scharen tegen elkaars keel. Ze lieten hiermee zien dat deze ‘harde knip’ studenten dwingt om stil te staan in hun studie.
‘Bij ons zijn de bachelor en de master altijd al volledig gescheiden’, vertelt de Braziliaanse Dani. Maar in Brazilië zijn de curricula totaal anders, legt ze uit.
Hanneke is bezorgd om het totaalpakket. ‘Als alle voorgestelde maatregelen worden doorgevoerd, kun je onmogelijk nog activiteiten naast je studie doen. Terwijl dat juist heel belangrijk is.’