Student - 25 juni 2009

STAD OP GASBRON GRIJPT NAAST PRIJS

Het ontwerp van de ‘toekomststad 360+1’ van drie Wageningse studenten heeft niet de hoofdprijs gewonnen van de ontwerpcompetitie van de conferentie over duurzaam bouwen SASBE in Delft. Studenten van de universiteit van Cambridge streken met de eer.

‘Maar ondanks dat, hebben we een interessante week gehad’, laat Chris-Marije Westerink weten. ‘We hebben de kroonprins een hand mogen geven. Hij heeft onze poster bekeken en Julia Hidalgo en Nels Nelson hebben een toelichting gegeven en vragen van de prins beantwoord.’ Kroonprins Willem-Alexander maakte deel uit van de jury die de inzendingen van de vijf finalisten moest beoordelen. 360+1 is een ontwerp voor een duurzame stad. De winnaars uit Cambridge ontwierpen een huis waarin de energievoorziening wordt verzorgd door algen. Algen in de gevel produceren waterstof dat gebruikt wordt als energiebron voor het huis en voor de vervoermiddelen van de bewoners.