Student - 19 november 2014

SSR dispuut op de bon om Isis-posters

tekst:
Nicolette Meerstadt
3

Vier studentes van Isis, een dispuut van SSR-W, zijn gisteren beboet omdat ze reclame maakten voor hun dispuut. Omwonenden dachten dat de dames hun steun betuigden voor de gelijknamige terreurgroep in Syrië en Irak.

‘We waren bezig met een ludieke actie’, vertelt Isis bestuurslid Anne. ‘We wilden de route van het centrum naar de campus versieren met onze kleuren, goud en paars.’ De dames plakten kleine posters en stickers op borden, maar dat viel niet in goede aarde bij omwonenden, vertelt Anne.

Iemand vatte de actie op als steunbetuiging aan terreurgroep IS, of ISIS, zoals de groep in de internationale media genoemd wordt, en belde de politie. Toen de agenten ter plaatse kwamen en de borden zagen, waren ze ‘verrast’. Ze hadden  melding gekregen van een ISIS-steunbetuiging, maar ze zagen als snel dat dat niet zo bedoeld was.’ De dames kregen daarop een boete voor het verstoren van de openbare orde, omdat ze toch de nodige onrust hadden veroorzaakt. Hoe hoog de boetes worden is nog niet bekend.

logo Isis.jpg

De dames zijn behoorlijk geschrokken van de impact van hun actie. Anne: ‘Ons dispuut is vernoemd naar Isis, de Egyptische godin van de vruchtbaarheid. We zijn trots op onze naam en op ons dispuut. We staan voor robuustheid en oprechtheid.’ Ze willen die naam dan ook niet veranderen. ‘Het is jammer en onterecht dat die naam geassocieerd wordt met een terreurgroep’, aldus Anne. ‘Dat is niet waar wij voor staan.’

Het vrouwendispuut 'M.P.L.T.S.H.A.M.D. Isis' is nog in oprichting bij SSR-W. Eind augustus haalden ze de media met een bh-actie in het centrum van Utrecht.

Re:acties 3

• Groninger

Beetje naïef om dit niet te zien aankomen natuurlijk..

• student