Organisatie - 1 januari 1970

SSHW mag ‘oudjes’ uit kamer zetten

De Stichting Sociale Huisvesting Wageningen (SSHW) is door de kantonrechter in het gelijk gesteld in de rechtszaken tegen de eerste groep van ‘oude huurders’.

De kantonrechter deed uitspraak in vier van de zeven zaken die de SSHW deze zomer startte tegen de eerste groep van oude bewoners. De studentenhuisvester rekent studenten die langer dan twee jaar geleden zijn afgestudeerd niet meer tot haar doelgroep en eiste dat deze huurders hun kamer verlaten. Huurders die niet ingingen op de huuropzegging werden door de SSHW voor de rechter gedaagd.
Vorig week sprak de rechter de eerste vonnissen uit en stelde de SSHW in het gelijk. De bewoners moeten van de rechter hun kamers vóór 1 maart 2006 hebben ontruimd. Ook draaien ze als verliezende partij op voor de proceskosten, ruim 650 euro per zaak.
Adjunct-directeur Jan Harkema van de SSHW reageert verheugd op het vonnis. ‘Deze uitspraak laat aan duidelijkheid niets te wensen over en bevestigt dat de termijn van twee jaar die wij hanteren alleszins redelijk is.’ Huurdersorganisatie Stichting Flatoverleg (SFO) is teleurgesteld. Voorzitter Linda Heilmann: ‘We hadden beter gehoopt. Wij vinden het argument van ‘dringend eigen gebruik’ nog altijd niet voldoende onderbouwd. De SSHW geeft zelf aan de komende jaren geen kamernood te verwachten.’ / JH