Organisatie - 1 januari 1970

SSHW daagt oude huurders voor rechter

Zeven ‘oude huurders’ hebben begin augustus een dagvaarding ontvangen van de Stichting Sociale Huisvesting Wageningen (SSHW). De verhuurder wil hen via de rechter dwingen om hun kamer te verlaten.

De SSHW rekent studenten die langer dan twee jaar zijn afgestudeerd of niet-studenten ouder dan dertig niet meer tot haar doelgroep, en wil deze huurders uit hun kamer zetten. De oudste huurders van deze groep hebben daarom al in juni 2003 een huuropzegging ontvangen. Zeven van hen gingen hier niet mee akkoord. Zij zijn nu door de SSHW voor de kantonrechter gedaagd. Die moet beslissen of de uitzetting gerechtvaardigd is.
Huurdersorganisatie Stichting Flatoverleg (SFO) was het in eerste instantie eens met de geplande uitzetting, maar is van gedachten veranderd omdat er nauwelijks meer kamernood is in Wageningen. Voorzitter Linda Heilmann: ‘Nu blijkt dat de druk op de Wageningse kamermarkt de komende jaren lager is dan destijds werd aangenomen, zien we geen reden meer om dit beleid door te zetten. Het creëren van kamernood door sloop van eigen gebouwen mag geen reden zijn om huurders uit hun kamer te zetten.’ De SFO adviseert oudere huurders die een opzegging van de SSHW ontvangen dan ook om deze voorlopig niet te ondertekenen.
De SSHW en de oudere huurders krijgen nu de tijd om hun standpunten schriftelijk toe te lichten aan de kantonrechter. Deze zal naar verwachting begin december uitspraak doen. / JH