Wetenschap - 11 januari 2001

SSHW-bewoners krijgen toegang tot computernetwerk WU

Vanaf volgend jaar krijgen 4200 wooneenheden van de Stichting Sociale Huisvesting Wageningen (SSHW) een aansluiting op het glasvezelkabelnet en toegang tot het computernetwerk van Wageningen Universiteit.

De kosten van de aansluiting liggen voor studenten rond de twintig gulden per maand. De huidige bewoners van de SSHW-complexen die een aansluiting krijgen kunnen kiezen of zij hiervan gebruik willen maken. Voor nieuwe bewoners zit de netwerkaansluiting standaard in het pakket.

Ondanks dat een grote meerderheid van de bewoners van het complex Droevendaalsesteeg tegen aansluiting op het kabelnetwerk is, komt ook hier een aansluiting. Volgens Jan Harkema, adjunct-directeur van de SSHW, heeft dit te maken met de lange termijn visies van universiteit en SSHW. "De doelstelling van Wageningen Universiteit is onder andere om zo veel mogelijk studenten goede opleidingsmogelijkheden te bieden. Toegang tot het computernetwerk van de universiteit draagt daartoe bij."

Een extra mogelijkheid die het glasvezelkabelnetwerk biedt, is om ook het telefoonverkeer hierlangs te laten verlopen. Volgens Harkema is dit een interessante optie voor de SSHW, omdat KPN eind dit jaar stopt met het bijhouden van de telefoontikken. Als de telefoonverbinding via de glasvezelkabel gaat verlopen, zal iedere student een eigen telefoonaansluiting krijgen. De komende maanden overleggen SSHW, Wageningen Universiteit en KPN hierover.| E.L.