Nieuws - 30 oktober 2008

SERVICE DESK I

In reactie op de Opinie van Albert Sikkema in Resource 4 het volgende. Sikkema ontvangt @wur.nl mails van collega's waarschijnlijk niet omdat de mails niet verstuurd zijn vanaf de WUR-server. SPF (Sender Policy Framework) controleert of de mail daadwerkelijk van WUR afkomstig is. Mail van een ander adres dat doorschakelt naar WUR wordt geblokkeerd.
Ik heb er ervaring mee. Ik ben editor van Journal of Agricultural Science. Via de website van dit wetenschappelijke tijdschrift beheer ik de manuscripten en referee rapporten. Mails die ik verstuur vanaf de website worden verzonden met als adres email('jan.dijkstra','wur.nl'); . Sinds Wageningen UR SPF heeft ingevoerd, kan ik op deze manier geen mails meer versturen aan auteurs of referees die een WUR-adres hebben. Ook mails van de editorial assistants, die allerlei mails namens mij sturen en van wie ik altijd een cc kreeg, komen niet bij me aan.
Omdat de website van het tijdschrift betrouwbaar is, zou er mijns inziens een uitzondering gemaakt moeten worden. Helaas stemde ICT daar niet mee in. De SPF-policy betekent dus dat ik mijn werk als editor minder efficiƫnt kan doen.