Wetenschap - 19 september 2002

Ruzie in VSNU over uitlatingen Dijkhuizen

De stelling van collegevoorzitter prof. Aalt Dijkhuizen dat universiteiten niet zouden moeten klagen over de bezuinigingen is bij veel van zijn collegavoorzitters in het verkeerde keelgat geschoten. Dijkhuizen kreeg tijdens een vergadering van de Vereniging van samenwerkende Nederlandse universiteiten veel kritiek op zijn interview in De Volkskrant.

De Tilburgse collegevoorzitter Yvonne van Rooij verweet Dijkhuizen in een radio-interview dat hij als kersvers univeristeitsbestuurder niet goed op de hoogte is van de situatie in universitair Nederland. De discussie over de uitlatingen van Dijkhuizen is niet afgesloten tijdens de vergadering van vrijdag 13 september. Een delegatie van de VSNU onder leiding van voorzitter Ed. d'Hondt wil op korte termijn een afspraak met Dijkhuizen maken om de zaak uit te praten. Dijkhuizen was niet voor commentaar bereikbaar wegens verblijf in het buitenland. | K.V.

(Zie ook debat pag 9 ...)