Organisatie - 1 januari 1970

Russen winnen korfbalkampioenschap

Het team uit het Russische Oryol is winnaar geworden van de Europese studentenkampioenschappen Korfbal die dit weekend in Wageningen werden gehouden.

De Russen versloegen een team van de Universiteit Utrecht met 8-7 in de finale. De finale werd pas in de laatste minuut beslist via een strafworp.
De Russen werden voor het toernooi al tot de favorieten gerekend. Want hoewel korfbal buiten Nederland en België nauwelijks wordt gespeeld, heeft Oryol een heuse korfbaltraditie. De stad heeft een stedenband met Leeuwarden. Eén van de leden van het team speelde vorig jaar zelfs een jaar in de eerste divisie in Nederland. Bovendien was het team extra gemotiveerd omdat de plaatselijke universiteit de reis van de studenten alleen zou subsidiëren bij een plaats in de top drie.
Naast zes Nederlandse en één Russisch team deden ook Hongaren, Italianen, Turken en Engelsen mee aan het kampioenschap dat werd georganiseerd door de Wageningse studentenkorfbalvereniging Débaldérin. De Wageningers zelf eindigden op een negende plaats. / KV