Nieuws - 29 augustus 2017

Ruim 3000 euro voor goede doel AID

AID-lopers hebben samen naar schatting 3300 euro gedoneerd aan het goede doel. Dankzij hun bijdrage kan het Anne van den Banfonds studenten uit ontwikkelingslanden helpen hun studie te voltooien.

Bij hun inschrijving konden AID-lopers geld doneren aan het goede doel. © Sven Menschel

Elk jaar kiest het AID-bestuur een goed doel om geld voor in te zamelen. Dit jaar was er gekozen voor het Anne van den Banfonds, een fonds dat verbonden is aan de universiteit en tevens haar vijfentwintigjarig bestaan viert. Het fonds geeft beurzen aan studenten uit ontwikkelingslanden voor een masteropleiding in Wageningen, of helpt hen financieel met het afronden van de studie. De intentie is dat de studenten na hun afstuderen bijdragen aan de duurzame ontwikkeling van hun land.

Tijdens de verschillende evenementen van de AID werden polaroidfoto’s en Afrikaanse lekkernijen verkocht om geld in te zamelen. Daarnaast konden studenten tijdens de feesten hun beker met statiegeld doneren, en werden de AID-lopers gevraagd om een euro extra te betalen tijdens hun inschrijving. ‘Zo’n 1200 studenten hebben een extra betaling bij inschrijving gedaan en samen 1800 euro gedoneerd’, vertelt fondsenwerver Arianne van Ballegooij. De totale opbrengst van de AID wordt voorlopig geschat op 3300 euro.  

Leefgeld
Van Ballegooij is erg blij met het resultaat. ‘We gaan uit van 800 à 900 euro leefgeld per maand. Met dit geld kunnen we een student dus bijna vier maanden hier laten studeren, of een student die buiten zijn of haar schuld om in financiële problemen is geraakt, naar de eindstreep helpen.’

Van Ballegooij hoopt dat het fonds volgend jaar weer als goed doel van de AID wordt uitgekozen. ‘Het is een mooi passend doel omdat het verbonden is aan de universiteit, daarnaast reageerden de studenten heel enthousiast en hebben ze massaal hun medestudenten uit ontwikkelingslanden gesteund.’ Of haar wens ook uitkomt, hangt af van het nieuwe AID-bestuur.

Lees meer