Nieuws - 16 augustus 2019

Ruim 2200 nieuwe eerstejaars beginnen aan AID-week

tekst:
Luuk Zegers

De Annual Introduction Days (AID) zijn weer begonnen. Rector magnificus Arthur Mol en Wageningse burgemeester Geert van Rumund heetten de 2224 AID-lopers welkom in Wageningen. Dag één: kennismaking.

AID-groepjes halen lunch om te eten op het grasveld. © Luuk Zegers

Op de eerste dag van de AID zijn nieuwe studenten vooral bezig met kennismaken. Met elkaar, met de campus en met verschillende verenigingen. Groepjes onderscheiden zich door gadgets. Zo is er het smurfengroepje met smurfenmutsen, het bandana-groepje en het stropdasgroepje. Verspreid over de campus spelen ze kennismakingsspelletjes.

Arthur Mol spreekt de nieuwe studenten toe.
Arthur Mol spreekt de nieuwe studenten toe.

Rond half één komen alle groepjes bij elkaar op het festivalterrein, het grasveld tussen Orion, Atlas en Forum. Elk groepje haalt lunch op bij een kraampje en gaat in het gras voor het podium zitten en lunchen. Studentenorkest de Ontzetting speelt een medley van Ennio Morricone en daarna neemt rector Mol het woord. ‘You are here to make new friends, to learn, and to contribute to finding solutions for the big challenges of this world. All the best for the coming days, and all the best for building up a new life here in Wageningen.

Introductie
In plaats van het openingsfeest, dat de voorgaande jaren een vast onderdeel was van het AID-programma, is er dit jaar gekozen voor meer kennismakingsspelletjes. Dus in plaats van dat feest is er de eerste avond Game Night bij de AID-pappa's en mamma's thuis.

AID-crew deelt lunch uit. © Luuk Zegers

Lunch op het festivalterrein. © Luuk Zegers

Programma
De AID-week duurt van vrijdag 16 augustus tot en met woensdag 21 augustus. Het programma is hier te bekijken. De weerberichten vooraf waren niet bijzonder positief, dus voor de meeste activiteiten is er een alternatief regenprogramma verzonnen.

Lees meer: