Organisatie - 9 juli 2015

Roosegaarde opent academisch jaar

tekst:
Albert Sikkema
2

De ontwerper Daan Roosegaarde opent het academisch jaar van de universiteit op 7 september. De bijeenkomst vindt plaats in Orion op de campus.

foto: Hollandse Hoogte

Daan Roosegaarde is een internationaal geroemd ontwerper en kunstenaar, betrokken bij New Dutch Digital Design. Dit kunstenaarscollectief verkent de grenzen tussen de mens en cyberspace. Hij heeft ontwerpstudio’s in Nederland en Shanghai. Roosegaarde is bekend van Dune, een landschap van honderden LED-lampen die reageren op aanraking en geluid, en het project Smart Highway, waarbij de snelweg met glow in the dark zonnecellen in het wegdek wordt verlicht. Hij doet ook een project met Wageningse onderzoekers om lichtgevende planten en bomen te ontwikkelen.

De openingsplechtigheid begint om 15.30 uur. Welke sprekers er nog meer komen, wordt later bekend.

Re:acties 2

  • K. Lynch

    Kan hij meteen een herontwerp van de brug en het campusterrein maken en presenteren? ik heb gehoord dat initiële ontwerp in een paar dagen gemaakt is door een landschapsarchitectenbureau. Zo'n Glow In The Dark campus lijkt me wenselijker dan de groen-grijze vlakte die het nu is.(toegegeven: sinds de busbaan meer grijs dan groen, was dit niet ook een ecologische corridor ooit ergens?)

    Reageer
  • JH

    Er zijn wel eens sprekers met meer inhoud geweest...

    Reageer

Re:ageer