Nieuws - 16 februari 2011

Rook en sirenes bij Forum

Jonge politieke groepen laten deze week flink van zich horen in Wageningen. Rond het middaguur voerde Rood, de jonge SP, actie bij Forum. Met een sirene en vuurwerk waarschuwden de jonge socialisten tegen het huidige kabinet.

SP_actie_Forum_irri.jpg
In de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen laten ook andere jongerenpartijen zich zien. Maandag was er een kick-off borrel van de Jonge Democraten, van D66 dus. Gisteravond ging Dwars Wageningen, jong Groen Links, van start. Het initiatief daarvoor lag bij Mies van Aar die op de vijfde plek staat voor de provinciale verkiezingen.
Goed nieuws voor jong politiek Wageningen vindt Chris Verweij, voorzitter van Rood Wageningen. 'Er is genoeg politieke interesse, maar nu kun je het ook ergens kwijt.' De tweedejaars moleculaire levenswetenschappen vroeg vanmiddag met vuurwerk en een sirene aandacht voor zijn protest tegen het kabinet. 'Een rood signaal, een vuist maken tegen Rutte', noemt hij het.  'We willen dat linkse stemmers echt naar de stembus gaan, en het liefst dat ze op de SP stemmen natuurlijk. Want deze verkiezingen zijn bepalend voor de Eerste Kamer. Die kan de slechte wetten van de Tweede Kamer tegenhouden, of in elk geval een goede tweede discussie voeren.'
Om het hoger onderwijs te redden wil Rood best samenwerken met andere linkse partijen, waar dat mogelijk is. 'Maar we voeren liever actie dan dat we overleggen', zegt Verweij.