Student - 5 april 2017

Rondleiding in de SolarCabin (video)

tekst:
Vincent Koperdraat

Op het voormalige Zodiac-terrein huren twee WUR-studenten de SolarCabin. Een houten huisje waarvan het hele dak bedekt is met zonnepanelen. Resource kreeg een rondleiding van WUR-student Robin, die daar samen met zijn vriendin woont voor 200 euro per maand.

Foto: Vincent Koperdraat

De SolarCabin kost 60.000 euro exclusief btw. De 26 zonnepanelen op het dak leveren meer stroom op dan de studenten verbruiken en is dus een kleine elektriciteitscentrale. Daarmee verdient het concept zichzelf voor een deel terug.

De SolarCabin staat maar tijdelijk op het oude Zodiac-terrein. Tot en met het einde van dit jaar blijven de twee WUR-studenten er in wonen. Wat er daarna mee gaat gebeuren is nog niet duidelijk.

In de nieuwe Resource lees je alles over de SolarCabin en de woonervaring van Robin en zijn vriendin Amanda.