Student - 5 april 2017

Rondleiding in de SolarCabin (video)

tekst:
Vincent Koperdraat
4

Op het voormalige Zodiac-terrein huren twee WUR-studenten de SolarCabin. Een houten huisje waarvan het hele dak bedekt is met zonnepanelen. Resource kreeg een rondleiding van WUR-student Robin, die daar samen met zijn vriendin woont voor 200 euro per maand.

Foto: Vincent Koperdraat

De SolarCabin kost 60.000 euro exclusief btw. De 26 zonnepanelen op het dak leveren meer stroom op dan de studenten verbruiken en is dus een kleine elektriciteitscentrale. Daarmee verdient het concept zichzelf voor een deel terug.

De SolarCabin staat maar tijdelijk op het oude Zodiac-terrein. Tot en met het einde van dit jaar blijven de twee WUR-studenten er in wonen. Wat er daarna mee gaat gebeuren is nog niet duidelijk.

In de nieuwe Resource lees je alles over de SolarCabin en de woonervaring van Robin en zijn vriendin Amanda.

Re:acties 4

• ries

het zodiac gebouw lag toch een paar honderd meter verder, dit klopt niet helemaal.

• ries

• Niet overtuigd

Ik hoop dat ik wat royaler kan wonen meteen na mijn studie.
    Als iemand een scheet laat in keuken dan ruik je die boven.
    Zo heeft ieder zijn eigen fetisj.

Wel een toffe vent lijkt me, die Robin!

• #ikbenechtgeenrassistheurikbenrealist

Wel grappig dat het in eerste instantie voor de opvang van asielzoekers bedoeld, maar nu voor recreatieondernemers. Ik denk dat de architect en initiatiefnemers zich realiseerden dat asielzoekers niet zoveel geld in het laatje brengen en dat het dan wederom met enkel subsidie moet voortbestaan. Er is al genoeg subsidie op groene energie en asielzoekers dacht ik zo.

• Leo van der Heijden

Nog een reden waarom deze huisjes niet als reguliere woonhuisjes gebruikt kunnen worden: er zijn allerlei voorschriften waaraan een woonhuis moet voldoen, en deze huisjes kunnen er niet aan voldoen. Dat is jammer, want er zijn best wel mensen die er bewust voor zouden willen kiezen om minder geld kwijt te zijn aan woonlasten (consuminderaars). Maar helaas gaat dat niet vanwege die voorschriften.