Nieuws - 14 april 2010

Romantiek van het platteland

Aah, de liefde. Waar anders kan je die vinden dan in het bruisende nachtleven van een grote stad, waar ballerige economiestudenten en kokette jaarclubgenootjes elkaar tot in de late uurtjes het hof maken.

29-menu-BdG-9587.jpg
Op zoek naar ware liefde trekken veel singles van het platteland naar de grote stad om daar een gokje te wagen op de huwelijksmarkt. Gelukkig ben je als alleenstaande in een stad van bescheidener formaat als Wageningen ook niet geheel kansloos, meent Pieter Gautier, hoogleraar macro-economie aan de VU. De aanwezigheid van een hogeschool of universiteit op het platteland trekt gelijkgestemden aan waardoor zelfs de meest introverte entomoloog al rennend achter zweefvliegjes plotseling tegen zijn perfecte partner aan kan botsen.
In Wageningen heb je een grote kans dat deze perfecte partner een huisgenote blijkt te zijn van je beste vriend, of een mede bestuurslid van je kamergenoot waardoor elke voorzichtige poging tot toenadering genadeloos wordt gevolgd door tweederde van de Wageningse populatie. Als je dan uiteindelijk de juiste huwelijkskandidaat bent tegengekomen: zoek een rustig plekje langs de Rijn en slurp je weg naar elkaar toe met deze pasta vol afrodisiaca./Arianne van Leeuwen
Romantische pasta
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten voor 4 personen:

• 350 gr spaghetti
• 2 takjes peterselie, fijngehakt
• 2 teentjes knoflook, fijngehakt
• 400 gr champignons, in dunne plakjes
• 2 dl witte wijn
• 2 el (imitatie)kaviaar
• 1 el tomatenpuree
Bereiding
Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de champignons en de helft van de peterselie en knoflook twintig minuten op laag vuur. Blijf roeren en voeg steeds een beetje wijn toe. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de andere helft van de peterselie en knoflook met de kaviaar. Kook de spaghetti beetgaar en voeg de laatste twee minuten de tomatenpuree toe aan het kookwater. Giet af, meng met het paddenstoelenmengsel en garneer met de kaviaar.