Student - 2 oktober 2008

Roeier trapt ook hard op de fiets

Bij zijn eerste fietswedstrijd klom hij meteen op het podium. Argoroeier Jolmer van der Sluis werd zaterdag 27 september tweede bij het Nederlands Studentenkampioenschap wielrennen op de weg.

Van der Sluis roeide eind juli in Oostenrijk bij het WK de laatste belangrijke wedstrijd van het seizoen. Met de lichte acht behaalde hij een bronzen medaille. Daarna ging hij een weekje op fietsvakantie in de Alpen. Dat beviel zo goed, dat de biologiestudent zich inschreef voor het NSK wielrennen. Een goede racefiets had hij wel, dankzij zijn A-status als topsporter bij NOC-NSF.
Met 86 andere heren zonder wedstrijdlicentie verscheen Jolmer ontspannen aan de start. De wedstrijd werd een slijtageslag over zestien ronden; maar 28 rijders finishten. Jolmer: ‘Ik hield het net vol. Dankzij het roeien had ik genoeg kracht en conditie.’
Bij de wedstrijd voor de heren mét wedstrijdlicentie – een zwaardere wedstrijd – werd Geert van der Sanden elfde. Van der Sanden is student Tuin- en landschapsinrichting bij Van Hall Larenstein in Velp. Een overwinning pakte hij dit jaar nog niet, maar de ploegleiding was wel zo tevreden dat zijn contract bij Cyclingteam Jo Piels met een jaar werd verlengd.