Nieuws - 1 januari 1970

Ritzema Boshuis wordt politiebureau

Wageningen UR is in gesprek met de politie over verkoop van het Ritzema Boshuis, het voormalige onderkomen van Tropische Plantenteelt op de hoek van de Ritzema Bosweg en de Arboretumlaan. Het gebouw komt vrij als het Forumgebouw op de Born klaar is.

De politie is op zoek naar een nieuw onderkomen voor de korpsen van Renkum en Wageningen, die in januari van dit jaar zijn samengevoegd. ‘We moeten nog kijken of de locatie geschikt is, maar het aantal vierkante meters is in ieder geval groot genoeg’, aldus Marjan Nekkers, unithoofd van het korps Renkum-Wageningen. Nieuwbouw of verhuizing naar een bestaand pand is mogelijk goedkoper dan een grondige verbouwing op de huidige locatie aan Rustenburg. Bovendien heeft de gemeente plannen voor de bouw van woningen en een zorgcentrum aan Rustenburg.
In het Ritzema Boshuis wordt tegenwoordig vooral onderwijs gegeven en de studievereniging Biologica heeft er haar onderkomen. De activiteiten verhuizen naar verwachting halverwege 2006 naar de Born.
Bij verkoop van het pand wordt er ook grond rondom verkocht. In het Ritzema Boshuis hoeven in ieder geval geen cellen gebouwd te worden, omdat mensen die langer dan een paar uur moeten worden vastgehouden naar een cellencomplex in Ede of Arnhem gaan. / YdH