Organisatie - 1 januari 1970

Rijnsteeg gaat volgend voorjaar plat

Studentenflat Rijnsteeg wordt in het voorjaar van 2006 gesloopt. Dat heeft de Stichting Sociale Huisvesting Wageningen (SSHW) donderdag 28 april bekend gemaakt. De stichting noemt leegstand als reden voor de sloop. Per 1 mei aanstaande worden er geen nieuwe huurovereenkomsten meer gesloten voor Rijnsteeg.

Huidige huurders moeten uiterlijk 1 maart 2006 hun kamer verlaten. De SSHW zorgt voor vervangende woonruimte en betaalt een verhuiskostenvergoeding.
Een paar jaar geleden sprak de SSHW al over sloop van Rijnsteeg. Het besluit werd echter uitgesteld omdat Wageningen Universiteit verwachtte dat het aantal buitenlandse studenten sterk zou groeien. Dat is tegengevallen en SSHW zit met een overschot aan kamers die niet geschikt te maken zijn voor andere doelgroepen. Zij zegt te worden ‘geconfronteerd met nog niet eerder in haar geschiedenis voorgekomen leegstandspercentages’.
Daarom wil de stichting traditionele studentencomplexen gaan slopen en andersoortige huisvesting bouwen. Te denken valt aan appartementen waarin zowel gezinnen als groepjes studenten kunnen wonen. Dit najaar presenteert SSHW een gedetailleerd plan. Gisteren werd wel al bekendgemaakt dat Walstraat na een opknapbeurt in elk geval nog vijf jaar blijft staan. / LdK