Organisatie - 25 maart 2020

Resource vooral digitaal

tekst:
Willem Andrée
1

Het is vreemd stil op de campus. Geen studenten, amper fietsers, hier en daar een wandelaar. Die stilte is relatief, want er is ongelooflijk veel gebeurd de afgelopen anderhalve week.

Er wordt geen les meer gegeven op de campus, de eerste Skype-promotie vond plaats en de meeste WUR-medewerkers werken vanuit huis. Verder was de Bachelor Open Dag voor het eerst ooit volledig digitaal, geven docenten online les (soms in bananenpak) en ontstaan er spontaan ‘digitale koffieautomaten’ waar collega’s elkaar online ontmoeten.

Voor Resource liggen de verhalen nu voor het oprapen. Maar, die stille campus dus... Daarom vind je het magazine niet zoals gewoonlijk in de bakken en verspreiden we het magazine vooral digitaal, bijvoorbeeld via Issuu en uiteraard op onze website. We willen je vragen om Resource met zoveel mogelijk collega’s en WUR-studenten te delen.

En voor meer nieuws en achtergronden: volg ons vooral ook via social media zoals Facebook facebook.com/WUR.Resource/ en Instagram @resource_wur en houd onze website in de gaten resource.wur.nl.

Voor nu: stay safe en succes allemaal!

Re:acties 1

 • Leo van der Heijden (afdeling Inkoop Facilitair Bedrijf WUR)

  Ik ben benieuwd of het drukken van Resource nu ook stilgelegd is?

  Zou op zich een goede actie zijn uit oogpunt van duurzaamheid.

  En ook een mooie praktijktest of Resource misschien voortaan alleen nog digitaal beschikbaar kan worden.

  Het drukken en verspreiden van Resource is een flinke kostenpost en er zijn per jaar ook een flink aantal pallets papier voor nodig. Kortom, Resource alleen digitaal zou een bijdrage kunnen leveren aan een meer duurzame en circulaire bedrijfsvoering van WUR.Een ander voordeel van een digitale Resource is dat er veel meer interactie en discussie mogelijk is tussen de lezers.


  Reageer

Re:ageer