Nieuws - 28 november 2013

Resource 8: Volle zalen

Resource ging op bezoek bij het overvolle sportcentrum de Bongerd, waar verenigingen in de rij staan voor een beschikbare zaalruimte. En in Afrika leidt de Wageningse wetenschapper Ken Giller een project dat 25 miljoen dollar krijgt van de filantroop Bill Gates.

Bongerd = Vol
Sportcentrum de Bongerd dreigt uit zijn voegen te barsten. Elke beschikbare minuut is de zaal volgeboekt en dan nog moeten veel sportieve studenten genoegen nemen met een plek op de wachtlijst. Plannen voor een tweede zaal lijken dan ook geen overbodige luxe. ‘Deze situatie is onhoudbaar.’

Bonenproject floreert met miljoenengift Gates
Met bonen en bacteriën vermindert Ken Giller stap voor stap de armoede en honger op het Afrikaanse platteland. Filantroop Bill Gates gelooft in het project, zijn foundation liet onlangs weten de steun aan de Wageningse inspanningen uit te breiden met nog eens 25 miljoen dollar.

Tegen de stroom in
Vet, gestrest en ongezond, veel kweekvissen zijn hopeloos uit vorm. Dat is niet alleen slecht voor de vis, maar ook voor de kweker. De oplossing is simpel: vis moet zwemmen.

Verder in deze Resource:

- Studenten verzetten zich tegen inschrijfbeperking voor populaire vakken.

- wetenschappelijk artikel ingetrokken wegen ‘manipulaties’.