Organisatie - 11 oktober 2013

Resource 5: ‘Het woekert soms jaren voort’

2

In de nieuwste Resource een interview met Cees van Woerkum die onderzoek deed naar ongewenst gedrag binnen Wageningen UR. Verder spreken studenten zich uit over de vraag: afstuderen in toga of niet?

Ongewenst gedrag
De 'tone at the top' is belangrijk bij het voorkomen van ongewenst gedrag, dat is een van de conclusies uit een onderzoek naar ongewenst gedrag binnen Wageningen UR. ‘Leidinggevenden hebben een speciale verantwoordelijkheid om dit soort dingen te zien’, vindt commissievoorzitter Cees van Woerkum.

Open Access
Doen of niet doen? In de week dat open-accestijdschriften onder vuur liggen na een stunt van een Science-redacteur, zet Resource de voors en tegen tegen van open publicatie tegenover elkaar.

Bedankt!
In het dankwoord van een proefschrift komt zien we veel terug van het lijden en de heroïek van het promoveren. ‘Ik weet dat je moeite had met mijn recht-door-zee karakter, maar ik denk dat we uiteindelijk toch een goed team geworden zijn.’

Verder in deze Resource:

- Een verslag van het kampioenschap grondboren.

- Verenigingen mogen fors meer leden bijschrijven.

- Onrust bij het LEI na wijzigen koers.

Re:acties 2

 • Rob Goossens

  In het artikeltje hierboven staat een link naar de pdf, die je ook kunt vinden via het plaatje van cover op de homepage. Mocht het desondanks niet lukken, plak dan dit in je url-balk: http://documents.plant.wur.nl/resource/Resource0805.pdf
  Interview vanaf pagina 12.

  Reageer
 • een lezer

  Huh??
  Ik kan niet bij het interview met van Woerkom komen. Ik krijg steeds deze soort van redactioneel?

  Reageer

Re:ageer