Organisatie - 30 januari 2014

Resource 11: Nieuwe leider

In de nieuwe Resource uiteraard veel aandacht voor de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur, Louise O. Fresco. Reacties van medewerkers komen aan bod, maar ook de reacties in de pers. Fresco komt ook zelf aan het woord: ‘Dit voelt als thuiskomen.’

Publiceren in het geniep

Gaststudenten uit opkomende landen die dringend een publicatie nodig hebben, grijpen soms naar drastische middelen. Ze publiceren data die niet van hen zijn, met daarboven de naam de van hun professor die van niets weet. Wageningse onderzoekers vertellen over hun pijnlijke ervaringen.

Kindsoldaten en kogelmuziek

Kindsoldaten begaan achteloos de meest onvoorstelbare gruwelijkheden. Waarom? Hoe krijgen rebellengroepen dat voor elkaar. En wat kunnen wij daarvan leren om van kindsoldaten weer normaal funtionerende burgers te maken? Lotte Vermeij interviewde honderden voormalige Afrikaanse kindsoldaten, op zoek naar antwoorden.

Hoe meer zielen...

De begeleiding van promovendi laat te wensen over, vinden ze zelf. Begeleiders zijn slecht bereikbaar of leveren onvoldoende kwaliteit. Om dat probleem op te lossen, moet het aantal promovendi per copromotor worden beperkt, zegt de Wageningse PhD Council. Moet er een aio-begeleidingsquotum komen?Verder in deze Resource:

- Wageningse studenten beginnen webshop voor hippe retrokleding.

- Insluipers op de Bornsesteeg