Organisatie - 11 oktober 2007

Regiegroep Chemie laat Wageningen met rust

Het eerder uitgelekte advies over het schrappen van de Wageningse bacheloropleiding Moleculaire levenswetenschappen is niet terug te vinden in het definitieve rapport van de Regiegroep Chemie. De commissie deelt de opleiding in bij de niet-disciplinaire opleidingen die buiten het advies vallen.
‘We zijn opgelucht dat we niet op de wip zitten’, zegt opleidingsdirecteur Peter Barneveld. Het enige mogelijke addertje onder het gras is volgens hem dat Wageningen niet zal meeprofiteren als er op basis van het advies meer geld naar de disciplinaire chemie-opleidingen gaat. ‘We moeten alert blijven en via een goede instroom ons bestaansrecht aantonen’, aldus Barneveld.
Het advies van de regiegroep, met vertegenwoordigers van enkele Nederlandse universiteiten en grote chemiebedrijven, ligt inmiddels bij onderwijsminister Plasterk. Voorgesteld wordt de huidige negen universitaire opleidingen chemie en chemische technologie te bundelen tot zes of zeven.