Nieuws - 17 augustus 2015

Regen spelbreker AID

tekst:
Koen Guiking

Door de onophoudelijke regen op zaterdag en zondag moest het AID-programma worden aangepast. De jaarlijkse luchtfoto kon niet worden genomen, de sportdag werd naar binnen verplaatst en het straattheaterfestival was niet op straat.

Foto: Sven Menschel

'The Idealis Street Festival will be in Junushoff tonight! see you there!' Die boodschap kwam zaterdag avond binnen op de telefoontjes van de kleine 2100 AID-lopers en hun papa's en mama's. En zondagochtend: 'Alternative Sports Day due to rain: update your AID app for group schedule and information!'

'Het is jammer,' zegt AID-perscoördinator Floor den Ouden, 'maar de sfeer is er niet minder om. Het nachtprogramma is leuk en iedereen is enthousiast.' Ze moet wel bekennen dat de opkomst tijdens het straatfestival veel lager was dan normaal. En ook de openluchtfilm hebben veel groepjes aan zich voorbij laten gaan. Waarschijnlijk zijn velen gewoon naar een kroeg gegaan. 'Want bij de kroegen op de markt was het wel heel druk.'

De sportdag werd ook aangepast. De warming up vond plaats in de festivaltent, in plaats van op het sportveld, en veel activiteiten konden verplaatst worden naar de sporthal van de Bongerd en naar Forum. Ook de jaarlijkse luchtfoto kon niet worden gemaakt. 'Maar die gaan we nog wel op een ander moment proberen te plannen', meldt Floor.

Velen waren uitendelijk nog best tevreden over de sportdag. Crew'er Clio Plowman, tevens lid van het Quidditch team, vond dat de dag verrassend goed liep. En ook Saskia Nijland van Thymos noemde de dag, ondanks de regen, een succes. Maar voor sommige deelnemers waren toch een beetje teleurgesteld. AID-loper Loes Konijn had erg uitgekeken naar de sportdag. Ze had gehoopt veel sporten te kunnen doen, maar het bleef uiteindelijk bij één clinic.

Van de AID wordt ook dagelijks een videoverslag gemaakt. Die filmpjes worden geplaatst op het YouTube-kanaal van Wageningen University. Bekijk het verslag van dag 3 hier:

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Vandaag, maandag, is het weer nog steeds niet best. Voor het dagprogramma is dat niet zo erg. Het is studiedag. AID-lopers gaan dan niet met hun groepje op stap maar leren vandaag hun studiegenoten kennen. De dinnerplannen zullen wel moeten wijzigen, want het is natuurlijk geen weer voor een barbecue.