Wetenschap - 30 mei 2002

Reflexie leidt tot extase

Reflexie leidt tot extase

Eerder introduceerde Schippers Bladel al de op afstand bestuurbare Scippy de Kunstbeer (inclusief acculader), de Dekzak en natuurlijk de wegwerp-spermaopvangbeker. Dit keer verrast de marktleider in varkenserotica ons met de Reflexator. De eerste vibrator voor varkens.

De Reflexator is gemaakt ter verbetering van de bevruchtingsresultaten bij het insemineren van zeugen, schrijft het bedrijf op zijn website. Het apparaat stimuleert de seksuele opwinding tijdens de inseminatie. Of je daarin slaagt, dat zie je meteen. "De oortjes knallen naar voren en de zeug vertoont de sta-reflex oftewel de bereidheid tot paren."

De vibrerende genotsknots hangt aan een pipet, waarmee de inseminator tijdens de reflexie het sperma naar binnen kan brengen. De seksuele vervoering maakt dat de slagingskans van de inseminatie toeneemt.

Kille bedrijfskundige logica? Het bedrijf vindt van niet. Volgens Schippers Bladel keert met de Reflexator een brok natuurlijke seksualiteit weer terug in de stal. In de moderne veehouderij is de aandacht voor het stimuleren van de kling namelijk ver te zoeken. "Indien het dier in de natuur zou paren, gaat daar een voorspel aan vooraf waarbij de beer de kling van het dier aanraakt en likt. Die stimulatie laat de opwinding van de zeug toenemen, hetgeen resulteert in een begerigheid tot ontvangen van sperma."

En nergens, helemaal nergens, hoef je te verklaren dat je ouder dan achttien bent. | W.K.