Organisatie - 25 september 2009
Red de wereld, eet courgette
Als we geven om het welzijn van de wereld, moeten we onszelf heel wat ontzeggen. Tenminste, als het aan het Planbureau voor de Leefomgeving ligt.

Penne met courgette
Bereidingstijd: 40 min
Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 dl witte wijnazijn
- 1 dl witte wijn
- 1 eetlepel gembersiroop
- 2 dl groentenbouillon
- 2 dl sojaroom
- 1 el roze peperkorreltjes (uit de de natuurwinkel)
- zout en peper
- 1 el madeira
- 1 groene courgette
- 1 rode ui
- 1 bakje cherrytomaatjes
- olijfolie, boter
- sap van ½ sinaasappel
- ¼ bosje basilicum
- 200 gr penne-pasta
Bereiding
Fruit de ui met de knoflook en blus af met de azijn, witte wijn, gembersiroop en bouillon. Kook het mengsel tot de helft in en voeg de roze peperkorrels en de room toe. Kook het geheel vervolgens weer tot de helft in. Op smaak brengen met peper en zout. Voeg op het laatst een scheutje madera aan de saus toe. Snijd de courgette in blokjes, roerbak een gesnipperd uitje, de courgetteblokjes en de hele cherrytomaatjes in wat olijfolie in de wok in circa 4 minuten beetgaar. Voeg hieraan het sap van een halve sinaasappel en een klontje boter toe. Roer even om, haal de groenten uit de pan en zet even apart.
Kook de pasta, voeg die samen met de groenten en de saus en roer alles nog even goed door. Bestrooi rijkelijk met basilicumblaadjes. Afmaken met wat olijfolie.