Nieuws - 1 januari 1970

Rector wil minder Erasmusstudenten

Rector prof. Martin Kropff wil het aantal studenten dat jaarlijks via een Erasmus- of Socratesuitwisselingsprogramma naar Wageningen komt beperken.

Dat liet hij woensdag 8 februari tijdens een vergadering met de studentenraad weten. Jaarlijks komen er via de programma’s rond de vierhonderd studenten naar Wageningen. Dit staat in schril contrast met de ongeveer vijftig Wageningse studenten die elk jaar bij een andere instelling op bezoek gaan.
Als reden noemt Kropff onder meer de problemen met de huisvesting. Nu komen er een paar keer per jaar relatief grote groepen uitwisselingsstudenten naar Wageningen. Daardoor is het voor de universiteit lastig om op tijd voldoende woonruimte beschikbaar te hebben. Kropff wil daarom ook proberen de instroom beter te spreiden om de pieken in de kamervraag wat af te vlakken. Deze week deed het departement Maatschappijwetenschappen een noodoproep aan haar studenten waarin ze vragen om kamers. Voor de hele universiteit gaat het om 27 Erasmusstudenten die per 1 maart naar Wageningen zouden komen en waarvoor momenteel geen kamer beschikbaar is. / JH

Discussieer mee op wesp.wur.nl