Student - 15 februari 2007

Reclame fietst Wageningen UR voorbij

Hij zou alle studentensteden veroveren, de reclamefiets. Maar verder dan de Randstad is hij niet gekomen. Geen enkele adverteerder toonde interesse voor Leeuwarden, Wageningen of Velp.

Eind 2004 kwam RedStarMedia met het plan studenten gratis fietsen te lenen die waren voorzien van commerciële boodschappen aan bagagedrager, frame en stuur. De adverteerder betaalt, was het idee. Eén fiets kost hen rond de 450 euro per jaar.
Binnen zes weken tijd schreven meer dan duizend studenten uit heel Nederland zich in voor een fiets, waaronder vele Wageningers. Ook toonden verschillende bedrijven interesse. Maar in plaatsen met Wageningen UR-studenten laten adverteerders het tot nu toe afweten. Alleen studenten in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Breda en Eindhoven fietsen tot hun afstuderen gratis rond.
Volgens Bas Jansen, één van de bedenkers van het concept, is het daar een groot succes. ‘In totaal rijden daar circa driehonderd fietsen rond met reclame van hogescholen, makelaars, uitzendbureau’s en verzekeringskantoren. En de interesse blijft groeien.’