Nieuws - 1 december 2011

Rechtsschijnend

Wees kritisch... op je cadeaupapier. Uit Gronings onderzoek blijkt dat er veel misleidend sinterklaas papier in omloop is. De maan schijnt daarop namelijk vaak verkeerd door de bomen. Mensen onthou, de volle maan komt op als de zon ondergaat.

26-maan.jpg
Een avondmaan heeft de sikkel aan de rechterkant. Een ochtendmaan heeft de sikkel links. Nu allemaal: Geen linkse manen op uw sintpapier!
Vals
Vrouwen kunnen vals starten zonder teruggeschoten te worden. Dat hebben onderzoekers van de universiteit van Michigan ontdekt. Dat komt door de meetmethode, die is afgesteld op mannen. Als mannen binnen 100 milliseconde meer dan 25 kilo aan kracht op de startblokken  uitoefenen, zijn ze vals weg. Vrouwen hebben 21 milliseconden meer nodig om 25 kilo op te bouwen. Oftewel: ze kunnen 21 milliseconden sneller weg! Over vals gesproken.
Deur
Deuren maken vergeetachtig, blijkt uit psychologisch onderzoek van de Universiteit van Notre Dame. Klinkt als een Stapeltje? Toch niet. Gedachten zijn gekoppeld aan de ruimte om ons heen. Verandering van ruimte levert daarom een moment van geheugenverlies op. En dat is te meten. Proefpersonen scoren minder op geheugentests als ze een deur passeren. Sleutels kwijt? Deur dicht!
Dronkorexisch
Even vooruitkijken naar een trend voor 2012: drunkorexia. Het nieuwe ziektebeeld brengt de drie basiselementen van een succesvol studentenleven bij elkaar: er goed uitzien, wilde nachten en lekker goedkoop. En het is niet moeilijk. Overdag eet je zo weinig mogelijk en 's avonds ga je lekker zuipen. Zo wordt je sneller dronken, blijf je onder je 2000 calorie├źn per dag en je houdt geld over voor mooie kleren. Top.