Wetenschap - 27 mei 2010

Reactie op no go 'Red de stufi'

tekst:
Gastredacteur

Bij deze wil ik graag reageren op de ‘No Go’ van de Go / No Go pagina in de laatste Resource (nr. 19), die ik met grote verbazing en verontwaardiging heb gelezen.

Ik  kan als eerste wel zeggen dat ik deze pagina in het algemeen al nooit goed heb begrepen. Waarom activiteiten waar je nog niet eens bent geweest, en waar studenten wellicht hard voor hebben gewerkt, bij voorbaat afkraken? Bovendien moet ik de eerste student die het echt grappig vindt nog tegenkomen. Eigen mening geven, prima, maar doe het dan een beetje gefundeerd.
Voor mijzelf was de laatste 'No Go' een treurig dieptepunt van deze pagina, die mij ook duidelijk maakte in hoeverre de schrijver hiervan zich niet erg lijkt te verdiepen in de achtergrond van de activiteiten. Het begon al met het kopje dat erboven stond, 'Red de stufi'. Dit was NIET de slogan van de manifestatie, deze zou worden: 'Laat het onderwijs niet leeglopen', zoals ook duidelijk op de flyer vermeld stond. Het zou namelijk niet alleen om stufi gaan, maar om het hoger onderwijs in het algemeen.
Dan de opmerking dat je het als student al 'druk genoeg' hebt met je eigen dingen en 'geen zin' hebt. Treurig toch, dat de Resource studenten aanmoedigt om vooral lekker egoïstisch te zijn en zich zeker niet bezig te houden met een voor studenten zo belangrijk onderwerp.
Verder het volgende commentaar: 'En bovendien zijn die demonstraties echt iets voor linkse hippies.' De schrijver van dit stukje had er goed aan gedaan zich even te verdiepen in wie er eigenlijk zoal meewerken aan 21 mei. Ik weet niet precies wat de definitie van 'linkse hippies' is volgens de schrijver van het stukje (ik begrijp ook niet zo goed wat er eventueel mis zou zijn met 'linkse hippies', maar dat terzijde), maar ik kan me slecht voorstellen dat ze bijvoorbeeld de Landelijke Kamer van Verenigingen, waar de Wageningse Verenigingen Ceres, KSV en SSR-W bijhoren, of het Interstedelijk Studenten Overleg, waar ook VeSte bij hoort, tot deze groep rekent. Verder werken dan nog o.a. Comité SOS en de Landelijke Studenten Vakbond eraan mee. Een breed gedragen actie dus; het is me een raadsel waarom de Resource, die toch veel door studenten wordt gelezen, hier zo negatief over is.
Kortom: beste Resource, houd alsjeblieft op met het doelloos afkraken van studentenactiviteiten die nog niet eens geweest zijn. Een agenda in de Resource, heel goed, maar geef je mening over de activiteiten alsjeblieft achteraf en verzin verder eens iets met goede humor./Marlies Bos, secretaris Wageningse Studenten Organisatie
Naschrift redactie
In de nieuwe opzet, vanaf 29 april, staat de agenda op pagina 30 weer open voor iedereen, zonder redactionele bemoeienis. Met uitzondering van één Go en één No Go: daar zit inderdaad een mening in, bedoeld om te prikkelen.  De No Go waar je aan refereert, was puur sarcasme: 'Ga lekker een latte macchiato drinken in het Grand Café en maak je niet druk.' Een knipoog naar het gebrek aan Wageningse belangstelling om te demonstreren.