Nieuws - 14 juni 2016

Rampensirene wordt wandelalarm

tekst:
Roelof Kleis

Het maandelijkse alarm van de rampenbestrijding krijgt op de campus een extra dimensie: die van wandelalarm. Als de sirene gaat, is het tijd voor een blokje om.

Het eerste wandelalarm is tijdens de Week van de Vitaliteit. Die Week, bedacht door hr-coach en adviseur Cor Meurs, vindt plaats in de week van 27 juni tot en met 4 juli. In die week (maandag tot maandag) is er elke dag een activiteit in Impulse of buiten op de campus. Doel van de week is om aandacht te besteden aan de eigen fysieke en mentale fitheid en vitaliteit.
‘Vitaliteit verhoogt de gezondheid en bevlogenheid’, licht Meurs toe. ‘En daarmee ook de productiviteit.’

‘We zijn de universiteit van de gezondheid’, voegt Hermien Miltenburg (Communication Services) toe. ‘We zorgen dat planten, dieren en mensen gezond blijven. Maar die zorg geldt ook de eigen medewerkers.’  Miltenburg stelt de wandelroutes samen die elke eerste maandag van de maand op intranet verschijnen. Het zijn korte routes van een half uur tot drie kwartier die precies een lunchpauze vullen.

Weet je dat in de poeltjes tussen de barakken van Droevendaal soms ijsvogels zitten
Hermien Miltenburg

Er zijn volgens Miltenburg zoveel leuke plekjes op en om de campus waar veel te weinig mensen weet van hebben. Ze noemt Droevendaal (‘weet je dat in de poeltjes tussen de barakken soms ijsvogels zitten’), het Dassenbos, de natuurtuin achter Lumen en het parkje de Blauwe Bergen bij de sterflat Bornsesteeg. De eerste wandelroute wordt maandag 4 juli uitgereikt buiten bij de bankjes voor Forum. De reeks wordt na de zomer vervolgd op maandag 1 augustus.

De week trapt af met een les Tai Chi door sportdocent Jan ter Haar op het grasveld tussen Forum en Orion. Op dinsdag en donderdag zijn er in Impulse lezingen van sportinstructeur Ingi Alofs (‘Geluk zit in je brein’) en coach/entertainer Cor Meurs (‘Vital at work’). Op donderdag verzorgt Meijke van Herwijnen in Impulse een theatercollege (‘Alles onder controle’).

Herwijnen is leefstijlcoach en schreef zeven boeken over gezondheid en leefstijl. Ze geeft al twintig jaar trainingen en workshops. In haar theatercolleges geeft de alumnus voeding (en voormalige medewerker Werving en Selectie) college en zingt daarbij liedjes. Het gaat om nieuwe teksten op bestaande nummers. Daarbij wordt ze begeleid door een bassist en een gitarist.