Organisatie - 14 juni 2007

Rabbinge geridderd

Universiteitshoogleraar prof. Rudy Rabbinge is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg zijn lintje op 5 juni ter gelegenheid van zijn afscheid als lid van de Eerste Kamer.
Het is de tweede keer dat Rabbinge koninklijk onderscheiden werd. In 1998 is hij benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.
Rabbinge (55) is onlangs gekozen tot lid van de Koninklijke Akademie van Wetenschappen (KNAW). Hij is sinds 2001 universiteitshoogleraar, met als leeropdracht duurzame ontwikkeling en systeeminnovatie, en was tot vorig jaar decaan van de Wageningen Graduate Schools. Hij is daarnaast al jarenlang voor de PvdA actief in de politiek, onder meer voor de Provinciale Staten van Gelderland (1978-1988) en als lid en fractiesecretaris van de Eerste Kamer (1999-2007). Bovendien bekleedt en vervulde hij talrijke advies- en bestuursfuncties in binnen- en buitenland. Een van zijn meest recente benoemingen is die van voorzitter Scientific Council van de Consultative Group of International Agricultural Research.